Начало Новини Марк Славов – пети на хвърляне на копие в Йоенсуу

Марк Славов – пети на хвърляне на копие в Йоенсуу

от Alexander Vangelov
568 разглеждания

На турнира “Motonet GP”в Йоенсуу

Пето място на Марк Славов на копие във Финландия

На турнира “Motonet GP”в Йоенсуу, град в Северна Карелия, зрителите тази вечер станаха свидетели и съпричастни на едно приятно и оживено състезание. В дисциплината хвърляне копие за мъже (знае се отдавна, че копието е религия във Финландия!) сред десетте участници беше записан и шампионът на България и на Балканите Марк Славов.

От десетте участници само Славов беше чужденец. Той някак не можа да се приспособи към спецификата на сектора и към непрекъснато менящия посоката си вятър (което предопредели никой тази вечер да не успее да прехвърли 80-ия метър!). Марк започна с фаул, после продължи със 74.42 и 74.31. С тези 74.42 Славов държеше четвъртата позиция (след Русканен 77.49, Кинунен 76.76 и Хеландер 76.49) дори след четвъртия кръг от опити. Но в петия си опит Тео Такала изпрати уреда на 75.31 и отхвърли Славов на петото място. Атлетът с шведско име Оливер Холандер пък пропусна петия си опит и се напрегна макисмално в последния си шести шанс за победата – 78.95 м! Анти Руусканен остана втори с единствения си успешен втори опит – 77.49 м, а трети остана Ями Кинунен 76.76 м, пред Тео Такала  75.31 и Марк Славов 74.42 м…

В скока на височина за жени чудесно се представи рускинята Мария Ласицкиене, която от първи опит скочи 2.00 м, след което пробва на три пъти и 2.04 м. На овчарски скок младият финландец Микко Паавола премина от раз 5.71 м. Голямото разочарование за домакините бяха трите поредни фаула в тройния скок за жени на новата рекордьорка на Финландия Салминен (съвсем наскоро тя скочи 14.61 м). Тук победи познатата Хана Миненко (Израел) с 14.28 м.

Дано най-добрият ни копиехвърляч в момента Марк Славов намери съвсем скоро нова възможност да стартира в Европа, тъй като е явно, че е в момента е в състояние и кондиция да прехвърли 80-е метра.

Снимка: www.divident.eu

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.