Начало Новини За два месеца си отидоха трима съветски богатири в хвърлянето на чук

За два месеца си отидоха трима съветски богатири в хвърлянето на чук

от Alexander Vangelov
579 разглеждания

IN MEMORIAM

Внезапно почина още един майстор на хвърлянето на чук от СССР

Игор Никулин (1960 – 2021)

За по-малко от два месеца от този свят си заминаха трима от най-добрите състезатели в историята на хвърлянето на чук. Първо на 14 септември след сърдечен удар се спомина световният рекордьор Юрий Седих (1955 – 2021). Само след седмица (на 21 септември) почина естонецът Юрий Там (1957 – 2021), премитайки с метла пътечката в собствения си двор….

Ето че само преди няколко часа ги последва още един богатир от съветската школа в хвърлянето на чук – Юрий Никулин (1960 – 2021). Шестдесет и една годишният бивш атлет (с личен рекорд 84.48 м и с 54 състезания над 80-те метра) е починал внезапно, получавайки вероятно сърдечен удар и падайки покосен на улицата. Пристигналите лекари само са констатирали смъртта…..

В своя коментар на профила си във ФБ бившият световен рекордьор на овчарски скок Константин Волков недвусмислено подчертава, че в смъртта и на тримата велики атлети не може да има някаква случайност и съвпадение. И тримата са били ваксинирани почти по едно и също време с различни марки ваксини и Волков смело изтъква вероятната причина за кончината и на тримата…….

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.