Начало Годишнини Треньор от Хасково – с двоен празник!

Треньор от Хасково – с двоен празник!

от Alexander Vangelov
653 разглеждания

Хасковският треньор Павел Иванов днез има двоен празник

Рождени дни едновременно на баща и син

Днес един от най-скромните, но и най-амбицирани и прилежни треньори в клуба „Атлетик” Хасково – Павел Иванов – навършва 42 години. Нека го поздравим с няколко окуражителни думи – заслужава го!

Роден на 19 януари 1979 г., като юноша Павел практикува едновременно хвърлянията на диск, чук и копие, както и тласкането на гюлле в спортното училище „Стефан Караджа” в Хасково. След завършване на средното си образование е приет като редовен студент в НСА „Васил Левски”. Завършва Академията през 2002 г. с треньорски профил….

През 2016 година Павел случайно среща бъдешата си голяма любов – хандбалистката Лили Стойчева. Лили по онова време играе съвсем успешно хандбал в клуб „Поморие”. Много са случаите в световния спорт, когато хандбалист сменя амплоато и се преквалифицира в хвърлянето на копие. Така се случва и със Стойчева, която рисковано решава да се захване с леката атлетика……

Тандемът Иванов-Стойчева бавно и равномерно поема по трудния път към високите резултати. Миналата година Лили за съвсем малко не премина 50-те метра на копие – 49.94 м. За олимпийския сезон двамата с Павел са се нацелили доста високо, но предпочитат да не споделят целите си…засега!

Точно преди две години – на 19 януари 2019 г., на Лили и Павел се ражда прекрасен син – Боян. Ражда се точно на рождения ден на татко си! Така Стойчева трябва да се разкъсва между тренировките, гледането на сина и студенството. Лили учи за акушерка в хасковския филиал на Тракийския университет (Стара Загора)…. Трудностите не спират Лили и Павел, по-скоро се превръщат в предизвикателства….

За рожденика Лили е лаконична: „Павел е изключително търпелив и всеотдаен в треньорската дейност, познава ме достатъчно добре и вярва в мен!”

Да пожелаем на тандема Иванов-Стойчева да постигнат целите си в атлетиката и съвсем скоро да достигнат желаните дължини в хвърлянето на копие!

Снимки: Личен архив

0 Коментар
1

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.