Начало Новини Нов личен рекорд за Георги Начев в Тексас

Нов личен рекорд за Георги Начев в Тексас

от Alexander Vangelov
390 разглеждания

На 93-ия турнир „Клайд Литълфийлд Тексас Рилейс”

Георги Начев – първа победа на открито за 2021 с личен рекорд на троен скок

Чудесно започна сезона си на открито студентът трета година от „Мизу Юнивърсити” Георги Начев. На един от най-старите (вече 93-ти, с пропуск само за 2020 г.) турнири в света – традиционният „Тексас Рилейс” в Остин Начев се класира първи в тройния скок с нов личен рекорд – 16.29 м.

Георги започна с два поредни фаула, но в третия си опит оглави класирането с 16.18 м – личен рекорд на открито. Само още трима преминаха този ден в ранния следобяд 16-те метра на стадион „Майк А. Майрс” – В столицата на щата Тексас Джекуан Хоугън (16.07), Шон Диксън-Боди (16.04) и О’Бриън Уосъм (16.02) се наредиха втори, трети и четвърти….. След още два рисковани опита (и двата над 16.50 м), в шестия кръг Начев затвърди победата си с 16.29 м – за втори път лично постижение в хода на състезанието!

Нека припомним, че в началото на март във Файътвил Георги Начев се класира на престижното осмо място на Колежанския шампионат на САЩ в зала с личен рекорд в зала – 16.20 м. Начев тренира под ръководството на българския треньор и преподавател в „Мизу” Илиян Чамов!

Следващият старт на Георги Начев ще бъде в началото на май на SEC (South-East Conference), отново в Тексас!

Снимка: Интернет

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.