Начало Новини Мартин и Георги – в осмиците в Колидж Стейшън

Мартин и Георги – в осмиците в Колидж Стейшън

от Alexander Vangelov
713 разглеждания

Успешни изяви на двама българи отвъд Океана

Мартин Проданов и Георги Начев – с призови места в Колидж Стейшън

С успех са се поздравили при участието си двама български студенти на състезанието  SEC Outdoor Championships в Колидж Стейшън, Тексас, късно тази нощ българско време.

В бягането на 1500 м Мартин Проданов е финиширал седми с 3:43.36 (личен рекорд!). Победител в това бягане е бил кениецът Елиуд Кипсанг (3:37.99). С постижението си Проданов се изкачи с едно място по-нагоре във вечната българска ранглиста (сега вече 12-и). Досегашният му най-добър резултат беше 3:43.75 отпреди две години в Сакраменто. „Доволен съм от резултата, имайки предвид, че два месеца изобщо не съм бягал. Тренировките ми се състояха само от….плуване. Все още не ми достига достатъчно подготовка, но какво пък – As good, as it gets (Колкото, толкова!). С известни намерения гледам напред, но нека не избързваме с прогнозите!“

В състезанието на тройния скок Георги Начев се е класирал осми с 16.15 м (+2.4) още от първия си опит. Георги е направил още само един опит (фаул) и се е оттеглил от състезанието. Победител тук е бил състезателят на Бермуда Джа-Наи Перинчиеф – 16.89 (+2.5).

Нека припомним, че Начев се подготвя от три години в САЩ при българския специалист Илиян Чамов. Още една възпитаница на Чамов – Ариана Фишер се е класирала пета на тройния скок – 13.54 (+2.6).

Мартин Проданов и Георги Начев трябва да стартират след по-малко от две седмици в квалификациите за класиране сред първите 12 в своята конференция. Това би им осигурило участие на финала на колежанското първенство на САЩ (NCAA First Division) в Юджийн, Орегон от 9-ти до 12-и юни.

Снимка: www.picuki.com

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.