Начало Истории За осми път – среща на най-добрите ни хърделисти

За осми път – среща на най-добрите ни хърделисти

от Alexander Vangelov
823 разглеждания

За осми път – среща на препятствениците в „Диана”

Традицията бе спазена и тази година

За осми път вече една великолепна идея и инициатива намират своята реализация сред някои от най-ярките представители на препятствените бягания в последните десетилетия. Всъщност идеята още то началото е на бившия ни рекордьор на 110 м преп и на 60 м преп. в зала Пламен Кръстев и рекордьора и шампион за юноши от Варна Руслан Грозданов.

Отново, както всеки път, повечето от майсторите на хърделите у нас се събраха в ресторанта на хотел „Диана 3” в столицата. За жалост президентът на БФЛА (също бивш препятственик) Добромир Карамаринов бе възпрепятстван да уважи събитието заради участието си в организирането и провеждането на Европейското отборно първенство Суперлига този уикенд в Полша……

Както винаги, имаше и снимка за спомен, която бе предоставена от Пламен Мартински специално за сайта ни! На снимката успяваме да различим (без да ги степенуваме по постижения и заслуги!) голяма част от бележитите ни хърделисти от близкото и по-далечно минало. Ето кои са те: Пламен Кръстев (рекордьор на България на 110 м преп. и 60 м преп. в зала, двукратен сребърем медалист от ЕП в зала), Николай Шилев (рекордьор на България на 110 м преп. за юноши и мъже), Руслан Грозданов (рекордьор на 60 м преп. за юноши в зала), Димитър Гушев (национален състезател на 110 м преп.), Георги Петров Георгиев (неколкократен шампион на България), Емил Калоянов (финалист на ЕП за юноши), доц Пламен Нягин (14-кратен шампион ан България на 400 м преп.), Илия Илиев (рекордьор на България на 50 м и 60 м преп. в зала), Димчо Ников, Марин Шилев и Николай Ангелов (медалисти от първнствата за юноши), Пламен Мартински (национал на 400 м преп.), както и най-младият участник в срещата – старозагорецът Милен Пасков Вълканов (неколкократен шампион на България на 110 м преп. и 400 м преп.). Без да са били много близо до препятствените бягания, рандевуто уважиха и дългогодишният национал в спринта Ивайло Караньотов и известният треньор Любомир Калчев. Всъщност Караньотов в ранните си години като юноша се справяше великолепно с хърделите – даже завоюва златни медали от републиканските първенстгва! (дано не сме пропуснали някого от снимката – някои хора се подмладяват с времето!).

Пожелаваме на всички присъстващи днес на традиционната среща още дълги години да успяват да присъстват на прекрасната инициатива!

Снимка: Пламен Мартински

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.