Начало Новини Станислав Станков – с трето място в Гърция

Станислав Станков – с трето място в Гърция

от Alexander Vangelov
712 разглеждания

Успех за Станислав Станков на „Men’s Sprint Golden Gala” в Атина

Изпълняващият длъжността „Президент на ЕА” Добромир Карамаринов откри турнира

Отлично се представи тази вечер на новоучередения турнир “Men’s Sprint Golden Gala” в гръцката столица Атина най-добрият ни хърделист в момента Станислав Станков (Супер спорт Варна, треньор Руслан Грозданов). Още в серията си на 110 м с преп. той безпроблемно победи с време 14.19 секунди. На финала „Стъката” отново премина разстоянието технично и се пребори за третото място с време 13.97 сек., втори резултат в кариерата си (след личния си рекорд от 13.93 отпреди две години)! Победителят във финала Коен Смет (Нидерландия) се доближи до личния си рекорд, записвайки 13.57 сек.

Още един българин стартира в доста необичайното състезание (права от 150 метра, положена сред дърветата на градския парк). Денис Димитров се пусна на 100 м, но необичайните условия не му позволиха да постигне повече от 10.75 сек. за петото място в серията си! Победата на финала бе за гръка Йоанис Нaфплиотис с 10.37 сек.

Новоучереденият турнир “Men’s Sprint Golden Gala”бе открит с приветствено слово лично от президента на Балканската атлетика и изпълняващ длъжността „Президент на ЕА” Добромир Карамаринов. В словото си той подчерта крещящата необходимост от подобни състезания в региона и въобще на Стария континент…..

Снимка: Chernomore.bg

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.