Начало Новини Победа на Митко Ценов на полумаратона в Скопие

Победа на Митко Ценов на полумаратона в Скопие

от Alexander Vangelov
1090 разглеждания

Митко Ценов – победител на полумаратона в Скопие

Приятелят му Дарио Ивановски (РСМ) – с национален рекорд на маратон

Много добро представяне на полумаратона в Скопие реализира тази сутрин (03 октомври) рекордьорът ни на 3000 м стипълчейз Митко Ценов. Ето какво сподели преди минути Ценов специално за читателите на сайта:

„Спечелих победата без да се напрягам излишно. Времето ми е 1:09:00 часа. (Личният рекорд на Ценов е отпреди 2 години  – 1:07:23 часа). С моя приятел Дарио Ивановски (РСМ) бяхме решили да му помогна в опита му за национален рекорд на маратон. Водих на Дарио до 11-ия километър. Точно тогава трябваше да го изоставя, защото останалите бегачи на полумаратона ми бяха „дръпнали” на около 300 м пред мен. Е, сравнително бързо, за около 2 км, ги настигнах. Без проблем побягах с тях (с моето си темпо по 3 минути на километър) и последните 2 км ми се получиха доста добре – 3:00 мин и 2:54 мин.

Състезанието като цяло за мен бе повече като тренировка. Да не забравяме, че другата неделя ще съм на линия в София! Щастлив съм и доволен, че успях да помогна на Дарио Ивановски – той успя да счупи рекорда на Северна Македония – 2:21:30 часа! Свършихме супер работа. С нетърпение очаквам старта ми на Софийския маратон на 10 октомври!”

Снимка: Митко Ценов

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.