Начало Новини Спортен клуб „Спортико“ – с четвърта годишнина!

Спортен клуб „Спортико“ – с четвърта годишнина!

от Alexander Vangelov
707 разглеждания

Клуб „Спортико” – на четири години!

С мило тържество снощи  спортен клуб „Спортико” отбеляза подобаващо четвъртия си рожден ден. Повече от 30 състезатели, придружени от треньорите и родители, отчетоха с гордост и достойнство отиващата си 2021година……

Дългогодишната национална състезателка в спринта Екатерина Тошева посрещна топло състезатели и гости с приветствено слово. Тя  отбеляза, че, въпреки тежката и трудна за всички 2021-ва, състезателите от клуба се представиха подобаващо на състезанията, в които участваха. За всички тях годината бе изпълнена с невероятни емоции, тренировки и състезания. Тошева сърдечно благодари на всички тях за проявения спортен дух и хъс за победа на пистата и по секторите на стадионите……… Екатерина отправи пожелание и към всички родители да продължават да подкрепят талантливите си деца и да вярват в успехите им……

Специална благодарност бе отправена и към Ива Александрова, която съчетава (за коя ли поредна година вече!) отговорностите и задълженията на състезател в многобоя, треньор и същевременно да работи като терапевт в ортопедична клиника…..

Тошева изрази всеобщата гордост и задоволство от реализираните класирания през календарната 2021-ва. Тя изтъкна, че и тази година атлетите на „Спортико” се „разписаха” на състезанията от националния календар – 2 златни, 2 сребърни и четири бронзови едала от национаните шампионати…. Освен тях най-малките участици се представиха оптимистично и радващо на детските турнири през зимата, пролетта и лятото…..

За най-добър състезател-момче при децата специалната наградата получи Влади Величков – с три медала от детските турнири.

При най-малките състезателки-момичета нагарадата за най-добра атлетка бе връчена на Росица Дженева – с два медала от детските турнири.

Десетте най-добри атлети на клуба за 2021 г. бяха наградени по обратен ред. Ето и класирането:

10.Николай Момчилов – тласкане на гюлле

9. Мариан Стоянов – спринт

8.Стиляна Евтимова – спринт

7. Веселина Клещанова – средни бягания

6. Яна Ивкова – спринт и скок височина

4. Борис Стоименов – многобой и спринт

4. Анастасия Андреева – многобой

3. Константин Филипов – многобой

2. Ивелина Русимова – многобой, скок дължина

1. Ния Гергова – овчарски скок и многобой

Наградата за най-добър състезател на клуба получи Ния Гергова – заради националната си титла на овчарски скок за момичета под 16 години и призовите си класирания в шампионатите по шестобой и седмобой!

За 2021 година наградата за цялостен принос, вдъхновител, треньор и състезател се връчва на Ива Александрова…..

Един от главните „двигатели” на клуба Екатерина Тошева сподели и твърдото си намерение да организира в бъдеще и специален турнир за деца по примера на някои други столични клубове…..

Снимки: Ваня Гергова

0 Коментар
2

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.