Начало Новини Почина спортният съдия Иван Войнов (1940 – 2021)

Почина спортният съдия Иван Войнов (1940 – 2021)

от Alexander Vangelov
518 разглеждания

IN MEMORIAM

Отиде си Иван Войнов (1940 – 2021)

На 81 години  вчера е починал един от доайените на съдийството в леката атлетика Иван Войнов.

Роден в София на 14 август 1940 г., Войнов учи във втора мъжка гимназия и активно се занимава със спорт. В средата на 60-е той активно се включва в съдийството на леката атлетика в столицата. Прилежен и акуратен, Войнов бързо прави впечатление на стриктен и справедлив съдия. Скоро му е оказано необходимото доверие и редовно бива включван в съдийските наряди за състезанията – не само в столицата, но и на шампионатите в провинцията….

През 1980 г. Иван Войнов придобива степен „Републиканска категория” и дълго време бе председател на СК по лека атлетика на ДФС „Славия”.Той бе включен и в бюрото на Градската колегия по лека атлетика в София……  Заедно с други колеги Войнов се включваше и в съдийството на шорт-трека на Зимния стадион.

След пенсионирането си Иван Войнов, успоредно със съдийството, се занимаваше и с любимото си поприще – да майстори и извайва икони и фигури от дърво.

Поклонението пред тленните останки на Иван Войнов ще се състои на 17 ноември, сряда, от 11:00 часа в църквата на Централните софийски гробища .

Поклон пред светлата памет на нашия обичан колега и приятел Иван Войнов.

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.