Начало Новини Девето планинско бягане „Малката Шипка – Полоковник Серафимово“

Девето планинско бягане „Малката Шипка – Полоковник Серафимово“

от Alexander Vangelov
545 разглеждания

„Девето планинско бягане „Малката Шипка – Полковник Серафимово”

Вчера, 28 ноември, в Родопите една хубава инициатива намери своето логично продължение. Организаторите на събитието – БФЛА и спортен клуб „Шампион” Смолян вече за девети (!) пореден път се постараха с организацията на това вълнуващо събитие от календара на Комисия „Планинско бягане” към БФЛА. Естествено двигател по всяка подробност и детайл около състезанието бе председателят ка Комисия ПБ при БФЛА Димитър Кисьов. А ето какво сподели специално за сайта Виктория Тодорова, национална състезателка по ПБ и временна водачка в ренкинг-листата по планинско бягане при жените за 2021 година:

В състезанието (финал за „Купа Родопи”) участие взеха участие най-добрите представители на Българската армия, Националната полиция и почти всички членове на българския национален отбор по Планинско бягане.

Трасето бе маркирано и подготвено по възможно най-добрия начин! Неговата дължина бе 12 км със старт на 600 м надморска височина (пред параклиса „Трите гроба” в град Рудозем) и финал на 1200 м надморска височина (пред паметника на полковник Серафимов – славният герой от Балканската война!). Беше указано и контролно време – два часа.

Победители с нови рекорди на трасето станаха: Илия Куцаров-БА и Маринела Цекова-БА. Купите „Родопи” за 2021г бяха връчени на крайните победители във веригата: Георги Жеков-ГП и Виктория Тодорова -НОПБ. Бяха връчени и грамоти за принос към планинското бягане в България на полковник Желязко Желев от Генералния щаб на БА и полковник Димитър Кацаров – командир на 101 алпийски полк. Всички участници получиха медали и символични награди. На техническата конференция преди старта на бягане бяха обсъдени възможността и перспективата за едно по-тясно и взаимно сътрудничество между БФЛА, Българската армия и Националната полиция при осъщестяването на различни състезания и пробези по планински бягания и off-road в близко бъдеще…

Състезанието беше предпоследно в календара на планинското бягане в България за 2021г. Остава финалът на купа „България”, който е предвиден за 27-ми декември на Витоша  – Златни мостове, Кумата, хижа Боерица. На финала там ще бъдат връчени и купите на крайните победители в ренкинг-листата на Комисия „Планинско бягане” към БФЛА за 2021 година.

Снимки: Виктория Тодорова

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.