Начало Годишнини Стартерът от Пловдив Михаил Стоянов – на 70!

Стартерът от Пловдив Михаил Стоянов – на 70!

от Alexander Vangelov
348 разглеждания

Пловдивчанинът Михаил Стоянов – на 70

Днес кръгла годишнина (70) навършва един от емблематичните радетели на леката атлетика в Пловдив – атлетът и спортен съдия Михаил Стоянов.

Роден на 25 февруари 1952 г. в Първомай, Стоянов дълги години бе състезател в бяганията на средни разстояния и национален състезател. Най-добрият му резултат в бягането на 1500 м е 3:47.1 мин. от състезанията за купите на в-к „Народна младеж” през 1976 г. Две години по-рано, през 1974 г. Михаил е с бронзов медал на 1500 м при мъжете на IV-ата Републиканска Спартакиада в София…..

Дълго време Михаил беше активен съдия (стартер) в пловдивската съдийска колегия. Неговия път и дейност като съдия следва и дъщеря му – Десислава Стоянова – неколкратна шампионка на 400 м преп. за девойки и жени. Деси също е стартер и активна съдийка в последните години! Внукът на Стоянов Алекс Любенов беше няколко пъти шампион и призьор на овчарски скок и многобой….

Винаги усмихнат и оптимистичен, Михаил внасяше добро настроение и оптимизъм навсякъде, където се появяваше….. Да пожелаем на Стоянов още дълги години здраве и късмет.

Снимка: Личен архив

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.