Начало Новини Елена Аргирова – с успех в Солун

Елена Аргирова – с успех в Солун

от Alexander Vangelov
748 разглеждания

Успех на млада сливенка на юг

Елена Аргирова – с личен рекорд в Солун

Чудесно се е представила младата сливенска лекоатлетка Елена Аргирова на мемориала „Костас Спанидис” късно снощи в Солун. Чаровницата е заела четвъртото място в любимата си дисциплина троен скок с личен рекорд – 12.24 (0.5).

Аргирова само преди четири дни на Балканиадата в Бар (Черна гора) се класира също четвърта с 12.28 м (с попътен вятър над допустимото +3.3)…. Елена и с Петя Бозукова (Ботев Пловдив, 12.27) са покрили стандарта (12.20) за участие на Европейското п-во за кадетки (под 18 години) в Йерусалим (04-07 юли).

Елена Аргирова е родена на 14 август 2006 г. и е дъщеря на сребърния медалист на скок дължина от европейското за юноши в Рига през 1999 г. Красимир Аргиров. Бащата е достатъчно строг и взискателен треньор към наследницата си и е поставил високи цели пред нея за бъдещето. Красимир има в групата си още талантливи атлети – Калоян Айранов (скок дължина 7.05 м), Андреан Димитров (1.98 на скок височина) и едва 14-годишната Карина Цончева (5.49 м на скок дължина).

Ето какво разказа самият Красимир Аргиров  за читателите на сайта за престоя на баща и дъщеря в съседна Гърция:

Ние сме още в Гърция. Само че истината е, че бяхме принудени да участваме тук, защото във вторник ми съобщиха, че Надежда Враджева (Ботев Пловдив, треньор Стойко Цонов) е с първи резултат за Европейското от миналата година с 12,52. И по право тя трябва да замине за Израел. Затова тръгнахме веднага за турнира, но уви, нямахме шанс за втори резултат!

Ели скача много добре снощи, въпреки умората от пътуването от Балканиадата и ден след това веднага до Солун. Започна с първи як опит с около 20 см зад дъската-11.98. Последваха фаулове. В четвъртия опит захапа съвсем леко дъската и беше 12.24. А последния опит беше над 12.50 с не повече от 1 см фаул. Просто нямахме шанс – готови сме поне за 12.50!!“

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.