Начало Новини Ще ремонтират закритата писта във Видин?

Ще ремонтират закритата писта във Видин?

от Alexander Vangelov
144 разглеждания

Чудесни новини от Дунавския бряг

Ето че най-после отдавнашната идея за основен ремонт на престарялата закрита леко-атлетическа писта във Видин е на път да се осъществи. След като всеотдайният треньор от клуб „Радуканови” Мирослав Радуканови доведе до шампионските титли и медалите Ивайла Мишина, Паолина Дочкова, Васил Антонов, Пламен Митков, Божидара Иванова и много други подрастващи атлети, редно е младите спортисти от атлетическите клубове „Радуканови” и „Бдин Атлетик” да получат (заслужено!) толкова дълго чаканите що-годе нормални условия за подготовка. Ето какво открихме като информация по този повод в сайта “Danube bridges”.

700 000 лева за покритата лекоатлетическа писта във Видин

През месец март 2022 г. В Министерството на младежта и спорта бе подаден проектът „Основен ремонт на закрита лекоатлетическа писта – гр. Видин”, който бе одобрен за финансиране. На 24 юни ММС изпрати договора за предоставяне на финансово подпомагане за подписване от страна на Община Видин. Средствата за реализиране на предложените по проекта дейности, които са в размер на 700 171.82 лв., се отпускат по реда на Наредба No 4 от 08 юли 2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

На проведеното днес (24 юни) заседание Общинския съвет одобри собствено участие на Общината по проекта в размер на 9000 лева. Тази сума е предназначена за покриване на разходите за авторски и строителен надзор, които не са допускани за финансиране по Наредбата. Учредена бе и гаранция за изпълнение на проекта в полза на ММС, което е необходимо съгласно условията на договора. Срокът за изпълнение на договора е 11 месеца.

Строително-монтажните работи, които предстои да бъдат извършени в закритата леко-атлетическа писта, включват ремонт на покрива и на фасадата, както и вътрешен ремонт на коридори, санитарни и административни помещения, тренировъчна зала и склад, леко-атлетическа зала. С реализирането на предвидените дейности ще се подобрят условията за спортуване, които ще насърчи работата на треньори и учители, на трениращите в спортни клубове деца и на професионалните състезатели. Това на свой ред ще доведе до увеличаване на броя на децата и младежите, упражняващи физически занимания и спорт, както и ще подобри спортно-техническите резултати, което е и целта на проекта.

Източник: “Danube bridges” website

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.