Начало Истории Инцидент с юмручни удари на първенството на Франция

Инцидент с юмручни удари на първенството на Франция

от Alexander Vangelov
183 разглеждания

На първенството на Франция в Каен

Хърделистът Апио пострада нелепо преди старта си

Сериозен инцидент помрачи настроението по време на първенството на Франция в Каен, Нормандия, преди дни. Френският състезател на 400 м преп. Вилфрид Апио бе жестоко пребит по време на загрявката си преди финала…..

Апио е започнал нормално загряването за финала на основната си дисциплина. Именно в този момент, около 25 минути преди Вилфрид да бъде изведен за бягането си, неизвестен мъж с маска, продолявайки охраната на тренировъчния стадион, се нахвърля върху атлета и му нанася няколко резки удара в лицето, държейки в юмрука си метален бокс…..

Треньорът Оливие Вайалес, виждайки случващото се, прескача оградата и се намесва срещу нападателя, опитвайки се да спре агресията. Притичва се и личният треньор на Вилфрид Тони Рениа. Охраната на спортния комплекс също реагира бързо и агресорът е заловен….. Впоследствие се изяснява, че мотивите за нападението са дълбоко лични.

Вилфрид все пак съумява да се овладее, макар, вследствие на жестоките крошета, да започва да кашля кръв. Все пак Апио бързо е превързан от медицинския персонал и излиза на пистата за старта. И не само излиза, но и….печели шампионската титла на Франция с  личен рекорд на 400 м преп. (48.57). Макар и с превързано ляво око, оттекло от ударите, Вилфрид не оставя никакъв шанс за съперниците си…..

А кой е Вилфрид Апио? Роден на 22 септември 1998 г. от майка от о-в Мартиника и баща французин, Апио има шампионска титла на 400 м преп. от европейското за юноши под 20 години в Риети през 2017 г. Две години по-късно (през 2019), пак на европейско първенство, но за младежи под 23 години в Йевле, Швеция, Апио отново триумфира със златен медал, пак на 400 м преп.

С постижението си от 48.57 сек. на 400 м преп. в Каен Вилфрид Апио се изкачи високо във вечната френска ранглиста – непосредствено след световния шампион Стефан Диагана (47.37), Наман Кейта (48.17), Людви Вайян (48.30) и Мамаду Касе Кан (48.40).

Снимки: getty images, healthy-fit-and-sports

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.