Начало Новини Бронз за Боян Хаджитодоров в Банска Бистрица!

Бронз за Боян Хаджитодоров в Банска Бистрица!

от Alexander Vangelov
309 разглеждания

На европейския младежки фестивал в Словакия

Първи медал за България в леката атлетика

Боян Хаджитодоров – с бронз в тройния скок

Боян (вляво) на стадиона в Банска Бистрица

Преди малко от Словакия долетяха радостни новини. На стадиона в Банска Бистрица продължават състезанията по лека атлетика от Европейски младежки Фестивал (за юноши и девойки, родени 2005 – 2008 година). Тази вечер е завършила дисциплината троен скок за юноши. Софиянецът Боян Хаджитодоров (Павел Павлов Вр) с треньорка Лили Видева е спечелил бронзов медал в тройния скок с  14.59 м. Боян е отстъпил само на гърка Йоанис Карциос (15.19) и на кипъреца от арменски произход Антраник Саркис Ашджиян (14.66 м). Ето и серията на Хаджитодоров: 13.86; 14.59; фаул: 14.58; 14.41; 14.56 м. В четири от петте си сполучливи опити Хаджитодоров се е доближил плътно до най-добрия си рекорд (14.61 от юни т.г.).

Боян Хаджитодоров никак не е ново име сред подрастващите. Той беше шампион и рекордьор на трибой за момчета под 14 години и на шестобой за момчета под 16 години. През 2019 г. заедно с Яна Стоева (Св.Георги) Хаджиторов излезе победител в крайното класиране на веригата за детска атлетика „А1 Атлетика за младежи”. Еднакво добър в хоризонталните скокове и препятствията, Боян напоследък бе насочен от треньорите си Лили Видева и Коста Рачев към тройния скок…..

Хаджитодоров има възможност да ни зарадва с ново отличие в Словакия – в скока на дължина, която дисциплина тепърва предстои….

Цялото семейство на 16-годишния Боян Хаджитодоров е спортно. Баща му Борислав бе състезател на ЦСКА в бягането на 400 м, сестра му Рада опитва многобой, тласкане на гюлле и хвърляне на копие, по-малкият брат – 13-годишният Борис и най-малката – десетгодишната Дара, всички те са вече в атлетиката!

Снимка: www.atletikabg.com

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.