Начало Новини Успешно начало на нашите на детските игри в Бърно

Успешно начало на нашите на детските игри в Бърно

от Alexander Vangelov
723 разглеждания

На европейските детски атлетически игри в Бърно

Успешни стартове за нашите в Чехия

За 17-и (!) пореден път в чешкия град Бърно започнаха Европейските детски атлетически игри (EKAD) (за момчета и момичета 2007-2012). През първия ден от състезанията се проведоха многобройни серии на 60 м и квалификациите на тласкане на гюлле и хвърляне на копие (400 г). Нашите малчугани започнаха с добро настроение своето участие.

В сериите на 60 м при момчетата (2009) Любомир Илиев (Олимпия Враца, тр. Юлияна Борисова) даде най-добро време от всички – 7.62 и се класира като главен фаворит за финала утре! В серията на Любо бега и Васил Антонов (Радуканови Вд, тр. Мирослав Радуканов). Васко също се класира за финала с четвърто време (7.76). Сред осемте най-бързи в тази група попадна и Йоан Орозов (Спартак Пл, тр. Ивелин Симеонов) с време 7.79. Така утре на финала на 60 м момчета 2009 от осмината спринтьори трима ще са българи!

Теодора Симеонова (Спартак Пл, тр. Георги Гетов и Ив. Симеонов) продължи към финала на 60 м за момичета 2009 с 8.11 сек. – четвърто време сред всички серии…..

Макар да бе поставена в далечния осми коридор на 60 м момичета род. 2010, казанлъчанката Мария Караиванова („Пендарева” Кз, тр. Петя Пендарева) не остави никакви надежди на съперничките си и с 8.15 сек. (най-добро във всички серии) очаква с нетърпение утрешния финал!

Чудесно се представи Борис Фусков (КЛАСА, тр. Поли Митова) в пресявките на 60 м и на скок дължина при момчетата 2011. На 60 м той даде 8.45 (най-добро от всички серии!), а на скок дължина нямаше равен в трите квалификационни групи и победи всички с 4.77 м. В тази група (родени 2011)  на 60 м за финала се класира и Кристиян Аронов (КЛАСА, тр. Тереза Маринова) с 9.06 сек. Аронов ще скача и на финала на скок дължина (днес се класира с 4.39 м). За финала на скок дължина при същите тези момчета (род. 2011) се класира и Иван Герчев – 4.24 м.

В квалификацията на скок дължина при момичетата родени 2010 г. видинчанката Божидара Иванова (Радуканови, тр. Мирослав Радуканов) скочи 4.50 м – пето постижение от всички и ще участва утре на финал…..

За съжаление останалите български участници днес не успяха да преминат пресявките в многобройните серии и квалификациите… Състезанията продължават утре сутрин и ще бъдат предавани пряко на сайта www.cibasport.cz.

0 Коментар
1

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.