Начало Новини Бронз за момчешката ни щафета в Бърно

Бронз за момчешката ни щафета в Бърно

от Alexander Vangelov
215 разглеждания

На Игрите в Бърно

С бронзов медал завърши българското участие на EKAG

Чудесен завършек за българското участие на 17-ите Европейски детски атлетически игри бе бронзовият медал на щафетата 4х60 м на „Радуканови” Видин (треньор Мирослав Радуканов). Нашата четворка в състав: Васил Антонов, Пламен Митков, Стефан Тодоров, Йоан Орозов бе втора в първата серия с време 30.72 сек, след отбора на Pembroke(Малта) 30.49. В третата серия обаче полският тим Malopacki Zwiazek Krakow даде най-доброто време – 29.90 и се окичи със златните медали!

Можем да бъдем напълно доволни от представянето на българите на EKAG в Бърно, които се раздадоха без остатък и прославиха името на Родината ни в Европа, срещайки в благородна надпревара повече от 1700 съперници от 26 европейски държави!

Трябва специално да отбележим имената на ръководителите на двата ни отбора. Д-р Христо Стоянов (президент на ОСК „Академик”) успя мъдро тактически да сформира отбор от най-добрите момчета и момичета у нас. Не по-малка бе заслугата и на треньора от „Радуканови” Видин Мирослав Радуканов, сглобил възможно най-оптималната селекция на състезателите си! И треньорката от КЛАСА Поли Митова също показа класата на своите малчугани, които спечелиха няколко медала, два от които златни!

0 Коментар
1

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.