Начало Годишнини Нашата Кристина Петкова – с юбилей

Нашата Кристина Петкова – с юбилей

от Alexander Vangelov
415 разглеждания

Съдийката по лека атлетика Кристина Петкова – с юбилей

Днес, 20 октомври, една от най-дейните и взискателни съдийки в българската лека атлетика –Кристина Петкова – празнува юбилей. И не само като съдийка, а също и като спортен ръководител, преподавател и наставник, Петкова не би могла да си представи живота си без спорта и атлетиката….

Родена в София, Кристина започва спортната си кариера в спортната гимнастика, но скоро Царицата на спортовете я завладява по-силно. В ЖСК „Славия” при Димитър Иванов (Маркиза) тя усвоява тънкостите на препятственото бягане, после при Венко Илиев в „Локомотив” се прехвърля в спринта….

Омъжена за състезателя по борба Васил Петков, Криси се сдобива с първата си рожба – дъщерята Велика, после на бял свят се появява и синът Слав. Завършвайки успешно ВИФ „Г.Димитров” (сега НСА), Петкова започва като преподавател по физкултура в столичното 177-мо СОУ. Едновременно с това тя се включва успешно и в съдийството в леката атлетика, като скоро получава най-висшата степен – републиканска категория! Тази категория тя потвърждава неколкократно, а през 2021 г. на изпита на НСОК успешно премина и изпитанията за получаване на международна категория. През годините Кристина не е пропуснала нито едно важно състезание, в което да не е съдийствала под каквато и да е форма……

Успоредно със съдийството и преподавателската дейност,Кристина Петкова почти никога не е спирала и с активното спортуване. Многократна носителка на медали от ветеранските състезания, тя неведнъж е побеждавала в спринта на 100 м и в скока на височина в различните възрастови групи. Редовна участничка в кросовете и шосейните бягания, Криси не пропуска всяка година да участва в пробега Съединение-Пловдив (21 км). И винаги е „абонирана” за първото място при ветеранките! Тя има и победи на международни състезания за ветерани във Франция и Белгия (в побратимения с „Локомотив” град Белоейл).

От много години Петкова е главен съдия и технически делегат на ученическите игри в столичния град,на всички детски турнири и прояви по лека атлетика в София. С присъщия си ентусиазъм и неуморност, Кристина „ври и кипи” в организацията и провеждането на всяко едно състезания, проявявайки неизменно акуратност и познание при изпипването на всеки детайл.

От много години Петкова заедно със съпруга Васил Петков подготвят група мажоретки в състава “Wonders”. Момичетата от този състав се представят повече от успешно при участието си във всяка спортна проява…..

Да пожелаем още много здраве на Кристина Петкова и дълги години все така да бъде дейна и отдадена на съдийството в любимия спорт!

Снимка: Личен архив на Кристина Петкова

0 Коментар
1

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.