Начало Новини Бургазлията Виктор Апостолов – най-бърз на манежа в Москва

Бургазлията Виктор Апостолов – най-бърз на манежа в Москва

от Alexander Vangelov
934 разглеждания

На турнира „Speed“ running indoor event в Москва

Бургазлията Виктор Апостолов – най-бърз на 60 м

В събота, 26 ноември, в Московския атлетически манеж се е провел международен турнир на бягания  (60 м, 200 м, 400 м, 1000 м, 3000 м, щафета 4х200 м и „шведска“ щафета) „Speed running indoor event” („Скорость”).

В бягането на 60 м при мъжете отлично се е представил някогашният ни шампион при момчетата в залата в Добрич (2016г.) – бургазлията Виктор Апостолов. Още в серията Апостолов е дал 7.19 сек., а на финала е финиширал първи със 7.16 сек. (рекорд на турнира!), пред Сергей Рудко (7.20) и Семьон Синичкин (7.23).

Апостолов беше състезател на клуб „Вая 94” Бургас с треньор покойния Георги Бахчеванов. През зимата на 2016 г. в зала „Добротица” Виктор (заедно със съотборниците си Радосалв Узунов, Андрей Цочев и Божидар Вангелов) стана шампион на България на щафетата 4х200 м при момчетата под 16 години, а в бягането на 60 м остана със сребро (7.29), само след Веселин Живков (Ак) 7.18 сек. През лятото на същата 2016 щафетата на Вая’94 Бургас (Андрей Цочев, Виктор Апостолов, Йордан Христов, Божидар Вангелов) стана шампион на НШ за момчета в София. А Виктор в добавка спечели още два бронза – на 100 м и на 200 м.

От две години 21-годишният Апостолов е студент „Международни отношения” с арабски език в РУДН – Москва. Преди малко повече от седмица в „Российский университет дружбы народов“ (РУДН) се е провела международна конференция, на която студенти от цял свят са представили своите нови статии относно актуални икономически и политически проблеми. Виктор е  участвал в конференцията със своята първа статия на арабски език (!) на тема: „Руско-саудитските икономически отношения в периода от 2015 до 2021 г.“. С тази своя статия Апостолов  е спечелил първото място сред всички участници от секция „Арабски език“!

Дали в идната 2023-а отново ще видим Апостолов на родна писта тук в България, предстои съвсем скоро да разберем. Каквото и да се случи обаче, Виктор ни показа, че тежките занимания в университета съвсем не са (и няма да бъдат!) пречка за него отново да се посвети на любимия спорт!

Снимки: Виктор Апостолов

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.