Начало Новини Столичният клуб „Спортико“ – с малък юбилей

Столичният клуб „Спортико“ – с малък юбилей

от Alexander Vangelov
525 разглеждания

Малкият юбилей –посрещнат подобаващо

Клуб „Спортико” на 5 години!

Снощи, 01 декември, на мило тържество на закритата писта на стадион „Васил Левски”, състезатели, треньори и родители отбелязаха малкия юбилей на клуб „Спортико” – пет години от създаването му.

Главният треньор и председател на клуба Екатерина Тошева обяви накратко най-големите успехи и награди на отличилите се. Тя благодари сърдечно на всички за усилията и отдадеността – както на атлетите (малки, по-големи и най-големи), така и на техните млади и чаровни родители. Обявен бе и най-големият успех – първото място (отборно) на големия европейски турнир в Полша, където българският отбор (в съперничество с повече от 700 състезатели) спечели отборно първото място. В националния ни тим в Краков приноса си дадоха и тримата атлети от ‘Спортико” – Анастасия Андреева, Борис Симеонов и Никола Славков. Макар и със закъснение (заради грешка в изчисленията на полските организатори), тримата получиха златните си медали именно снощи под аплодисментите на атлети и родители….

А ето кои са призьорите в челната десетка на най-добрите атлети на „Спортико” за 2022 г. (всички те получиха специални купи):

За най-добър и най-малък състезател наградата получи Владислав Величков – носител на пет (!) златни медала от детските турнири през годината.

  • на десето място са две атлетки – Марта Калева и Гергана Зхариева
  • на девето място – Христина Стоичкова
  • на осмо нясто – Катерина Михалева
  • на седмо място – Стефания Славкова
  • на шесто място – Ивелина Русимова
  • на пето място – Росица Дженева
  • четвъртото и третото място останаха вакантни, тъй като
  • на второ място са класирани тримата участници на състезанието „Атлетика без граници” в Полша – Анастасия Андреева, Борис Симеонов и Никола Славков – и тримата със златни медал от отборното класиране
  • на първо място купата заслужи състезателят на средни разстояния Константин Филипов

А всички присъстващи атлетки и атлети получиха специално подготвените предметни награди……….

Екатерина Тошева благодари на всички състезатели от „Спортико” за спортния дух и хъс за победа, пказани на пистата. Тя изрази гордостта на всички с успехите на членовете на купата през отиващата си 2022 г. Тошева изрази и искреното си пожелание към всички родители да продължават да подкрепят талантливите си деца и да вярват в успехите им.

Снимки: Петър Захариев

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.