Начало Новини Пред националния студентски крос – пролет

Пред националния студентски крос – пролет

от Alexander Vangelov
272 разглеждания

Пред Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос – пролет

Ямбол отново приема „цвета” на академичната младеж в кросовете

В петък и събота (31 март и 1-ви април) в живописния градски парк „Ямбол” и в местността „Боровец” най-добрите студенти-атлети от страната ще си дадат среща на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос – пролет. Състезанието се организира от Асоциацията за студентски спорт „Академик” (АУСА) с председател проф. Златко Джуров и със съдействието на община Ямбол….

Състезателните разстояния са 6 км за мъже и 2 км за жени (една обиколка на трасето е 2 км). В първия ден (петък) е предвидена смесена щафета 4 х 1 км (на отделно трасе от 1 км), където могат да участват по двама състезатели  от двата пола. Както винаги , се предвижда отделно индивидуално и отборно класиране (по четири състезатели от всеки отбор), като за отборното ще се зачитат местата само на първите трима – както при мъжете, така и при жените. Първите трима в индивидуалната класация ще бъдат наградени с медали, а първите три тима в отборното класиране – със специални купи.

Чудесната инициатива на АУСА и на Градски Център Ямбол „ОСТАВИ СЛЕД“ в района на старт-финала да бъдат заседени възпоменателни дръвчета традиционно ще бъде спазена и този път!

Кои са фаворитите за престоящата надпревара? При мъжете като най-компактен и боеспособен изглежда отборът на НСА – Иван Андреев, Александър Спасов, Чудомир Черногоров и шампионът на 800 м в зала Иван Минков Иванов. Своите шансове имат и тимовете на ТУ София (Вълимир Стоев, Христо Младенов), УНСС (Трифон Илиев, Едис Ихсан, Георги Стефанов), СУ „Климент Охридски” (Александър Василев, Евгений Попов, Петър Борисов), ВТУ (Стефан Йорданов, Светослав Ботев).

При жените отборът на ПУ „Паисий Хилендарски” като че превъзхожда останалите – Силвия Георгиева Георгиева, Кристина Борукова, Силвия Красимирова Георгиева и Златка Райкова са достатъчно познати имена от националните ни шампионати. В тима на НСА са Петя Ковачева, Паолина Грозева и Виктория Тодорова, а РУ „Ангел Кънчев” е воден от Дуйгу Адилова.С пълен отбор е представен УНСС (с ръководител Екатерина Тошева) – Елица Тодорова, Елена Иванова, Василена Накова, Габриела Стефанова, Лидия Нанова). В индивидуалното класиране е записана Радостина Балова (МГУ), която познаваме от многобройните състезания на писта, на шосе и в кросовете…..

Главен ръководител на шампионата ще бъде инж. д-р Силвена Тодорова, а като председател на Техническата комисия по лека атлетика ще присъства д-р Петя Петкова.

Очаквайте новини от предстоящото спортно събитие.

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.