Начало Новини За по-малко от час – втори медал за България на световното за ветерани в зала

За по-малко от час – втори медал за България на световното за ветерани в зала

от Alexander Vangelov
228 разглеждания

На световното за ветерани в зала в Торун

Живко Желев – с бронзов медал на 60 м!!!!

Българите за по-малко от час ни донесоха ДВА МЕДАЛА

Радостна сутрин за българската лека атлетика – за по-малко от един (!) час българите донесоха два медала от световния шампионат за ветерани в зала. След среброто на Вяра Първанова, ето че и габровецът Живко Желев се окичи с медал – бронзов – във финала на 60 м в групата М50!

Живко влезе във финала вчера по време, но ето че тази сутрин воюва сърцато във финала на 60 м и със 7.38 (нов балкански и български рекорд при М50) спечели БРОНЗОВ МЕДАЛ! Живко отстъпи само на Джефри Мак (САЩ) 7.26 и японеца Такеши Фукузато 7.29.

Живко Желев отдавна е в леката атлетика, като в средата на 80-те години на миналия век беше достигнал до личния си рекорд на 100 м (10.6 сек. ръчно измерване). От няколко години Желев шества по пистите на състезания за ветерани в групите М35, М40, М45 и сега М50 (роден на 24 октомври 1972 г.). При всичките си участия на балкански, европейски и световни първенства за ветерани Живко досега винаги е влизал във финалното бягане!

Очакваме следващите представяния на българските ветерани (за всички тях определението „ветерани” изглежда някак неестествено – толкова млади – и по дух, и външно ги виждаме!) – утре Тони Велков ще стартира в мятането на диск, Вяра Първанова ще бяга в сериите на 200 м, а Наташа Йорданова ще стартира в петобоя. В последния ден от първенството (събота) се надяваме (с пълно основание) и на още един медал – на 60 м преп. за жени Ж45, където ще стартира световната шампионка в хоризонталния скок Магдалена Христова!

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.