Начало Новини Тони Велков – пети на диска в Торун

Тони Велков – пети на диска в Торун

от Alexander Vangelov
211 разглеждания

На световното за ветерани в зала

Врачанинът Тони Велков – в шестицата на мятане диск

Продължава успешното представяне на българите на световния шампионат в зала за ветерани. До тази сутрин те вече имат в актива си един златен (Маги Христова), един сребърен (Вяра Първанова) и един бронзов медал (Живко Желвв) , както и едно седмо (Константин Киров на скок височина) и едно осмо (Наташа Йорданова на тласкане на гюлле).

Тази сутрин във финала на мятането на диск в групата М35 врачанинът Тони Велков се класира ПЕТИ с 40.16 м (тежина на уреда 2 кг!), постигнати още от първи опит. Пред него се класираха световният шампион Стефан Декер (Нидерл) 48.43, Ярослав Станчик (Чехия) 45.20, Исмаил Елшаркауи (Египет) 44.07 и Джон Дуайър (Ирл) 40.69.

Тони Велков е познат у нас още от 2000 г., когато стана шампион на България на шестобой при момчетата (14 год.). След това той се ориентира към тласкането на гюлле ( личен рекорд 15.75 м) и към мятането на диск (личен рекорд 53.88 м).

Още щом навърши 35 години (роден на 09 юни 1986 г.), Велков се включи в състезанията за ветераните и вече има няколко балкански титли. Тази зима той участва и на Националната купа на хвърляния в Балчик и не можа да попадне в осмицата на диска….

Тони Велков е син на рекордьора на троен скок за юноши Альоша Велкова и на Даниела Велкова – директор на ССУ във Враца. Женен с един син, Тони има по-малък брат – Михаил, който беше шампион на скок височина и дължина за младежи!

В последната осма (!) серия на 200 м Ж45 сребърната медалистка на 60 м в Торун Вяра Първанова без проблем финишира първа за 27.39 сек. и ще участва на полуфинал. От осемте серии най-добри времена дадоха в първата Керън Бърлис (Вбр) 26.38, в седмата Адина Георгиу (Рум) 26.39 и в третата Анет Куейд (Ирл) 26.43 сек.

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.