Начало Новини През уикенда в Русе – ултрамаратон на писта

През уикенда в Русе – ултрамаратон на писта

от Alexander Vangelov
145 разглеждания

Пред ултрамаратона в Русе в събота и неделя

За първи път в Русе – ултрамаратон на писта!

През предстоящия уикенд в крайдунавския град Русе ни очаква интересна атлетическа проява. По този повод един от главните съидейници и организатори на събитието Вихрен Иванов „Виро” бе отзивчив да предостави допълнителна информация:

„На 22 и 23 април в Русе , ще се проведе първият в страната Международен ултрамаратон „Дунав 24 часа бягане“ на лекоатлетическа писта . Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе и ще се състои на Градския стадион в Русе. Дисциплините, които ще бъдат вклюени в програмата: индивидуално бягане за 6 ч., 12 ч. и 24 ч., като ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, щафета от трима състезатели по 2 ч.

Награди ще бъдат осигурени за победителите в категориите 18 – 49 г. и за 50+ г. Състезанието e получило бронзов етикет от Международната асоциация на ултрамаратонците. Своето участие са заявили 80 атлети от 5 държави – Румъния, Франция, Украйна, Ирландия и България. Румънците ще уважат състезанието с шампионите си на 24 часа , както при мъжете – Жулиан Филипов,  така и при жените – Мариана Нену. Румънският шампион на 24 часа Жулиан Филипов е даден в заявката, но той ще бяга само 100 мили за рекорд на Румъния , т.е. под 12 часа!!! Ако изпълни плана си, вероятно Филипов ще оглави и световната ранглиста!

За всякаква по-подробна информация за хода на надпреварата налице е сайтът на състезанието: www.danube24h.com

За точното и обективно времеизмерване на всички състезателни разстояния отговорен ще бъде Даниел Дуков – бивш маратонец и дълги години (и понастоящем!) директор на Маратона за „Наградата на София”. В сайта може да бъдат проследявани на живо всички сплитове на всеки един състезател – по обиколки всеки 400 метра!

Следете състезанието на сайта – очакват ни доста приятни изненади!

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.