Начало Истории Повече от 450 деца – на третата „Darko Team Baby Cup“

Повече от 450 деца – на третата „Darko Team Baby Cup“

от Alexander Vangelov
143 разглеждания

Трето издание на “Darko Team Baby Cup”

Рекордно участие на малчуганите от София и страната

В неделната утрин в последния ден на април на националния стадион „Васил Левски” се стекоха момчета и момичета от най-малките възрасти до по-големшките – някои с родителите, други даже и самички. Поводът се знаеше отдавна – клубът по лека атлетика „Дарко Тийм” организира за пореден път истински и неповторим празник на Царицата. Участниците този път бяха рекорден брой – над 450 деца от повече от 10 клуба – „Звездите” Петрич (Анита Янкулова), Сандански (Зоя Тодорова), „Атлетик” Правец (Илона Едуардова), Берое (Катерина Георгиева, Елеонора Драгиева и Методи Банчев), софийските атлети от „Атлетик” и „Левски 2016” (Боби Петров), от КЛАСА (доц.Ивайло Лазаров), от „Свети Георги” (Иван Ралчев), от „Надежда” (Живко Виденов и Буди Василев) и други. Над 60 процента от децата бяха дебютанти и за първи път имаха досег с истинско състезание!

Ето какво сподели за атлетическата проява на Димитър Тасев – организатор на състезанието, главен треньор в „Дарко Тийм”, спортен журналист в bTV и юношески шампион в бягането на 800 м:

„Darko Team Baby Cup” е идеалната първа среща на децата с атлетиката. Искахме да организираме не просто детско състезание, а събитие за цялото семейство. В това издание на състезанието отбелязахме рекорд като брой участници – над 450 деца, като около 60 процента от тях за първи път се докоснаха до леката атлетика и състезанията. По този начин ние изпълнихме нашата основна цел – да запознаем повече деца с атлетическите състезания и с основните на спорта. Нашата амбиция бе да дадем възможност на децата да се състезават в позитивна среда и приятелска обстановка. Всеки да си тръгне от състезанието щастлив и в добро настроение. Така и се получи. Осигурихме за всички медали и подаръци. Форматът на състезанието, който обединява детска атлетика и истинските надпревари, се оказа повече от успешен. Всички деца загряват заедно – това допринася за по-малко стрес от самото състезание при децата и кара треньорите и родителите да са по-спокойни и да се насладят на турнира. Организирахме за трети път нашето състезание и то все повече прилича не само на детска атлетическа надпревара, а на събитие за цялото семейство. Даваме възможност на децата да бягат и да се забавляват чрез спорт, а в същото време организираме игри за публиката, раздавахме награди и се стараехме да накараме родителите да бъдат съпричастни към състезанието. В неделя над 2000 души бяха на трибуните. Ролята на родителите е особено важна и те могат да допринесат за едно позитивно състезание (и отношение към него!), в което най-важно е децата да натрупат опит и да положат основните на навик на системно спортуване. Освен за най-малките, които са в началото на своя атлетически път, по време на Darko Team Baby Cup се получават и много интересни бягания при по-големите. За третите издания на турнира имаше много силни спринтьорски битки при 12-13 годишните. По време на състезанието те имаха възможност да се почувстват по-опитни и да бъдат пример за начинаещите, което също е важно за тинейджърите. Това влияе на тяхното самочувствие. Вече водим преговори за нов генерален спонсор на турнира и в следващите издания състезанието ще бъде още интригуващи и с повече награди за децата и изненади за публиката.”

Със сигурност всички бъдещи лекоатлети (в това няма съмнение!), които в неделя бяха на стадиона, с нетърпение очакват следващото издание на “Darko Team Baby Cup”. С нетърпение и трепет да премерят отново сили и умения с връстниците си в състезателна обстановка. А празникът отново ще се случи, благодарение на старанието, ентусиазма и уменията на главните организатори – Димитър Тасев и Илиян Тасев и всички около тях, сплотени около великолепната идея да се организират все по-често подобни атлетически прояви!

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.