Начало Новини Билсерин Сюлейман – първа в Македония

Билсерин Сюлейман – първа в Македония

от Alexander Vangelov
423 разглеждания

На шосейното в Скопие

Българите – над междунационалните предразсъдъци

В неделя в столицата на Северна Македония Скопие повече от 1000 бегачи са стартирали в шосейното бягане на 10 км „HalkEco Skopije Run”. Голям успех са постигнали българските лекоатлети, които са преодолели страха и опасенията от евентуалната междунационална неприязън на домакините и са се класирали напълно достойно.

В бягането на 10 км при жените първата си голяма победа е извоювала Билсерин Сюлейман (Билси)! Възпитаничката на Елена Николаева от Нови Пазар е финиширала първа с време 36:58 минути, на почти минута преди Биляна Кираджиева (Македония). Трета на финала е пристигнала Маринела Цекова (СК Свети Георги) с време 40:30 минути.

Билсерин Сюлейман завърши успешно Педагогическия институт в Шумен и вероятно съвсем скоро ще покаже истинския си потенциал в атлетиката – както на стадиона, така и в бяганията извън него! Според специалистите бегачката има големи възможности!

При мъжете полковник Илия Куцаров (Локомотив Никола Карапетров) е завършил шести в общото класиране за време 33:49 мин., но в групата за ветерани над 35 години е спечелил Голямата купа!!! А неуморният, вече 55-годишен сливналия Желязко Желев (Михаил Желев Сливен) също е финиширал съвсем успешно – четвърти в своята ветеранска група над 55 години за време 43:06 мин!

Информацията за пробега в Скопие и снимките оттам получихме с изключително любезното съдействие на Желязко Желев и Маринела Цекова!

 

0 Коментар
1

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.