Начало Новини Медали за варненци и русенци в Молдова

Медали за варненци и русенци в Молдова

от Alexander Vangelov
566 разглеждания

На юношеския турнир в Молдова

Значимо българско присъствие в Кишинъу

В събота (06 май) в молдовската столица Кишинъу (Кишинев) няколко български атлети (от „Супер спорт” Варна и „Дунав” Русе) са се представили великолепно на международния турнир “Moldovan Youth Challenge”!

По две победи са извоювали младите спортисти от „Супер спорт” Варна Вероник Жекова и Димитър Панделиев (и двамата възпитаници на Симеон Попхлебаров). Ученичката от варненската френска гимназия Вероник Жекова е била убедителна шампионка в основните си дисциплини 100 м преп. 14.51 (+0.6) и 400 м преп. 65.13 (личен рекорд). Трикратният шампион за юноши под 18 години тази зима Димитър Панделиев също е бил безапелационен в победите си на 800 м (1:59.60) и на 400 м преп. (55.42 личен рекорд).  В бягането на 800 м е стартирал и 15-додишният бегач Даниел Ангелов (Дунав Русе, тр. Евгени Игнатов), който е завоювал бронзовия медал с 2:04.56 (личен рекорд!).

Едва 15-годишният хърделист Християн Касабов („Супер спорт” Варна, тр. С.Попхлебаров) е финиширал първи на 110 м с преп. за 14.92 сек. (+0.6). Касабов, също като Панделиев, беше национален шампион на зимното първенство в зала „Асикс Арена”.

Състезателките на треньорката Нивянка Кирилова от „Дунав” Русе също са се преборили за лични постижения. Атлетката Антония Стоянова е станала победителка на скок дължина (5.05 м). Във финала на 100 м при девойките Пламена Стоянова е четвърта с 13.03 (-0.5), докато съекипничката й Габриела Драгнева е пристигнала седма на финала (13.72)….

В състезанието са участвали млади атлети (юноши и девойки под 18 години и по-малки) от Молдова, Румъния, Украйна и България! Нашите спортисти са били изключително приятно изненадани от контактите си с неколцина молдовски атлети с български етнически корени!

Цялата информация за състезанието и снимките бяха предоставени на сайта от състезателката на „Супер спорт” Варна Вероник Жекова!

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.