Начало Новини Лични рекорди на Рапонджиев и Евтимов в Белгия

Лични рекорди на Рапонджиев и Евтимов в Белгия

от Alexander Vangelov
703 разглеждания

На турнира Синт Никлаас в Белгия

Лични резултати на армейците в Синт Никлаас

Чудесно са се представили в тази съботна вечер (24 юни) на турнира Athletic Classic Meetin ACW в Синт Никлаас, Белгия двама от най-перспективните ни състезатели в спринта и хърделите…. И двамата са възпитаници на неуморимия треньор в ЦСКА Димо Ников….

Рапонджиев вляво

В бягането на 200 м шампионът ни в зала от тази зима Борислав Рапонджиев е излязъл победител в своята серия на 200 м с 21.44 (+0.8). В крайното класиране (по време) той е заел второто място. След като спечели шампионската титла тази зима на 200 м с личен рекорд (21.58), Рапонджиев получи неприятна контузия в бедрото, която го отдалечи за дълго от състезанията. Едва миналата седмица на НШ за юноши под 20 г. Борислав избяга съвсем предпазливо 200-те метра.

И Алекандър Евтимов (племенник на рекордьора ни Живко Виденов) се е преборил мъжки на 110 м преп. Макар да е завършил шести с 14.46 (-0.1), той е „свалил” цели 21 стотни от личния си рекорд.

И двамата възпитаници на Димо Ников останаха на стотни от нормативите за европейското за младежи в Еспоо, Финландия (200 м 21.30, 110 м преп. 14.40). Крайният срок за покриване на стандартите е 3-ти юли, понеделник. Рапонджиев ще стартира и утре, в неделя, на турнира в друг белгийски град – Duffel. Да му пожелаем успех и нов личен рекорд! За Евтимов също е възможно през следващата седмица да намери още един шанс да стартира и да покрие норматива за Финландия!

Б.А. Информацията и снимките получихме с любезното съдействие и отзивчивост на самия Александър Евтимов!

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.