Начало Новини Димитър Кисьов – с плакет за цялостен принос

Димитър Кисьов – с плакет за цялостен принос

от Alexander Vangelov
310 разглеждания

Наградиха Димитър Кисьов за кръглата му годишнина

Димитър Кисьов – с плакет за цялостен принос към Европейската атлетика

Днес един от главните инициатори на планинското бягане не само у нас, но и в цяла Европа Димитър Кисьов бе награден лично от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов с плакет за изключителния му принос към популяризирането на планинското бягане – не само в България, но и на Балканите и в Европа….

Както сам Карамаринов посочи и сподели, Димитър Кисьов с цялото си сърце и душа още преди повече от 15 години пое пътя на възраждането и издигането на високи хоризонти на планинското бягане в Европа.

Когато през 2008 г. бе организиран първият пробен Балкански шампионат по планинско бягане, кметът на град Сапарева баня Сашо Иванов беше в известна степен скептичен относно организирането на подобни прояви. Само две години по-късно, на чудесния ни балнеоложки курорт бе поверено домакинството на Европейско първенство по планинско бягане. Нещата през годините се развиваха с шеметна бързина. Безброй състезания, хиляди извървени километри по маркирането на трасетата. Сапарева баня, Тетевен, Боровец, Смолян, Бистрица, Челопеч – това са само част от местонахожденията на различните формати на шампионатите по планински бягания, на които основен двигател и стожер бе Димитър Кисьов. Световно и европейско първенство, Световна купа за младежи, Балканиади – всички тези събития се случиха (и ще се случват) под вещото съдейтвие и с неоценимата помощ и подкрепа на Димитър Кисьов.

Снимка: Антон Бонов

 

0 Коментар
0

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.