Начало Истории Второ място за Васил Власов на седмобой в Букурещ

Второ място за Васил Власов на седмобой в Букурещ

от Alexander Vangelov
453 разглеждания

Сребърен медал на Васил Власов на първенството на Румъния

Най-добрият ни многобоец  отстъпи само на домакина Разван Джордже Роман

Най-добрият ни многобоец в последните пет години Васил Власов (КЛАСА) гостува на първенството на Румъния по многобой в петък и събота. След кошмарно пътуване заедно с треньорката си доц. Таня Миланова и перипетии около PSR тестовете на румънската граница (Власов и Миланова са имали „късмета” точно в деня на пътуването си румънските власти да почнат да изискват задължитени тестове при влизане в страната), двамата най-сетне са се добрали до Букурещ. Там на 29 и 30 януари се е провело първенството на Румъния по многобой за всички възрасти. Ето какво сподели Власов след завръщането си:

„След два фаулстарта на 60 м не успях да стартирам добре и завърших след румънците – 7.36 сек. В скока на дължина някак не можах да използвам точния разбег  и с 6.22 м останах доста под възможностите си. На гюллето, след  12.31 м, като че се пренавих и направих два фаула (физически и технически съм готов още сега за 14-е метра). После в скока на височина се справих с 1.80 м, но трябва още повече…..  След първия ден бях трети с 2646 т.

Вторият ден на седмобоя започна с 60-е метра препятствено бягане. Отново стартерът ни задържа прекалено и се получиха два фаулстарта. Състезателят до мене Сорин Йонеску се спъна и падна и за малко не ме повлече след себе си….. Трябваше да се задоволя с 8.70 сек. Овчарския скок приключих с 4.00 м, но трябва да гоня поне с 40 см повече…… И на 1000 м не дадох максимума на възможностите си – 3:06.95 мин. Събрах 4674 т. (със 130 т. под личния ми рекорд – 4811 т.)  за второто място след моя добър приятел Разван Джордже Роман (4780 т.)

Състезанието в Букурещ  се яви за мен като контролна тренировка. С треньорките ми доц. Миланова и Полин Митова (за овчарския скок) имаме да изглаждаме някои грапавини в техниката и скоростно-силовите ми качества. След месец на шампионата ни  по многобой в зала „Асикс Арена” се надявам да надмина 5000-е хиляди точки, и то чувствително!”

0 Коментар
1

Подобни статии

Съдържанието е обект на авторски права и не може да бъде копирано.